Amsterdam 750 jaar: de kerk en stad op haar best

Amsterdam 750 jaar: de kerk en stad op haar best
Tim Vreugdenhil // Stadspredikant Protestantse Kerk Amsterdam

Beste lezer, 

In 2025 bestaat onze mooie stad Amsterdam 750 jaar. Een bijzondere mijlpaal. De gemeente Amsterdam gebruikt het jubileumjaar als een kans om samen vooruit te kijken. Alle Amsterdammers worden daarvoor uitgenodigd en tal van bedrijven en maatschappelijke organisaties leveren een bijdrage. Natuurlijk ook de kerken.  
 
De Protestantse Kerk Amsterdam wil daar graag bij ondersteunen. Met de campagne “Bidden, vieren en verzoenen” nodigen we jou uit om mee te doen. Dit is hét moment om te laten zien wat kerk-zijn in deze stad betekent.  

Wat gaat er gebeuren? De komende maanden organiseren we allerlei activiteiten, verspreid over de stad. Denk aan bijzondere vieringen, ontmoetingen en momenten van bezinning. We zoeken de verbinding, niet alleen tussen de vele diverse christelijke gemeenschappen maar ook met de stad waarvan we onderdeel zijn.  
 
Waarom zou jij meedoen? Samen hebben we iets bijzonders in handen. We vieren niet alleen feest, maar zetten de spotlight op waarden als verbondenheid, gastvrijheid en verzoening. Waar deze waarden in daden tot uitdrukking komen, vind je de kerk en de stad op haar best. Daar is de kerk en vooral de stad echt voor iedereen. 
 
In de week van 23 september gaat onze campagnepagina live. Daar vind je alle informatie over de agenda en over hoe jij, individueel of als gemeente/groep, kunt meedoen. Ik durf je te garanderen dat je op ideeën komt. Houd de nieuwsbrief en onze website goed in de gaten! 

Ik heb veel zin in het komende jaar en zie er naar uit om een nieuwe stap te zetten in ons 750 jaar oude verhaal als kerk in deze stad. 

Tim Vreugdenhil, stadspredikant Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) en namens PKA projectleider Amsterdam 750