Nalaten aan mijn kerk

‘In de kerk mag ik zijn wie ik ben.’ ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten.’ ‘Het is een plek waar ik God vind en verbinding heb met boven.’ ‘Ik kom er tot rust in de hectiek van elke dag.’ Dit antwoorden mensen op de vraag wat de kerk voor hen betekent.

Misschien herkent u zich erin. In de kerk worden bijzondere momenten in het leven gemarkeerd, zoals doop en trouwen. Bij het overlijden van een naaste kan de kerkelijke gemeenschap steun geven en troost bieden. De kerk heeft, met haar vele vrijwilligers, een belangrijke sociale functie in de buurt en in de stad. Misschien was of bent u een van die vrijwilligers en vindt u het belangrijk dat de kerk ook in de toekomst deze maatschappelijke rol kan vervullen.

In de kerk worden bijzondere momenten in het leven gemarkeerd

Het kan zijn dat u vooral het kerkgebouw of het orgel een warm hart toedraagt. De monumentale kerkgebouwen in de binnenstad of een karakteristieke kerk in een van de stadsdelen vormen een baken van rust en bezinning in het hectische stadsgewoel. Ze worden behalve voor de zondagse viering intensief gebruikt voor concerten, culturele evenementen of buurtactiviteiten. Ook voor de generaties die komen, wil de kerk graag inspirerend, gastvrij en zorgzaam zijn.

Overweegt u uw kerk te laten delen in uw nalatenschap?
Leg dan uw wensen vast in uw testament. Hier vindt u meer informatie. Speciaal voor geïnteresseerden is er een uitgebreide brochure. Naast inspiratie en mogelijke doelen treft u hierin een stappenplan en meer praktische informatie. U kunt een e-mail sturen naar schenken@protestantsamsterdam.nl en u ontvangt de brochure vrijblijvend bij u thuis. Wilt u iemand spreken, dan kunt u onze adviseur fondsenwerving Yvonne Teitsma bellen: 020 53 53 700.